viernes, 12 de febrero de 2016

Salsa de Romesco de l'Avi Joan


SALSA CALÇOTS (Ingredients per a 10 persones)

Ametlles torrades i pelades 100grs.
Avellanes torrades i pelades 100grs.
Pinyons uns 25grs.

Una torrada de pa remullada en vinagre (millor suau, tipus vinagre de poma) 

Una torrada, sense remullar de vinagre, o 2- 3 galetes María

2 ó 3 nyores escaldades.

1 bitxo (pebrot picant) petit escaldat

1 cabeça d'alls escalivada

2-3 tomàquets escalivats.
Un pebrot vermell escalivat o una llauneta de pebrot en conserva.

Oli verge Siurana 1/2l.

Una cullerada sopera de pebre vermell paprika
Sal (1 cullereta de cafè)



Barrejar-ho bé pensant, amb estima, en els que la menjaran. Com que tinc robot de cuina, el que faig és picar primer els fruits secs ben fins, i anar afegint els ingredients en l'ordre que figura a la recepta. 

NOTA. És una salsa fàcil però laboriosa perque requereix temps; certs ingredients s'escaliben (al forn precalentat a 180º, 45 min) i es pelen. Per una altra banda s'escalda en aigua bullint la nyora i el bitxo i es treuen les llavors. Els fruits secs es piquen ben fins. Així que ja posats, en podem fer de més perque és una salsa que es conserva molt bé. 


No hay comentarios: